Маас нагадав Росії про її підпис під Мінськими домовленостями

Маас нагадав Росії про її підпис під Мінськими домовленостями

Укрінформ
Росія підписалась під Мінськими домовленостями, тому має зробити внесок у мирне завершення конфлікту на сході України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив в.о. міністра закордонних справ ФРН Гайко Маас під час 28-ї Міністерської ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) 2 грудня.

«Якщо ми говоримо тут про «дух Гельсінкі», варто було б нагадати про «дух Мінська», адже шлях вирішення цього конфлікту був прописаний у Мінську, (домовленості) підписані Україною і Росією, рішення надано. І ми б дуже раділи, якби наші російські друзі нагадали самі собі, що вони поставили підписи під цим документом, і тільки вони, таким чином, можуть вирішити те, про що там було домовлено», - заявив Маас.

За його словами, щоденні порушення режиму припинення вогню на сході України збільшилися «у тривожний спосіб». Особливо ж прикрим з точки зору ОБСЄ, зазначив дипломат, є те, що мандат її спостережної місії на українсько-російському кордоні не був продовжений, що підриває цінні заходи зміцнення довіри.

«Таким чином, конфлікт на сході України залишається великою темою для нас усіх, адже він загрожує миру в регіоні», - підсумував Маас.

Загалом, зазначив він, 2021 рік був для ОБСЄ насправді складним. У центрі уваги організації продовжують перебувати все ще не вирішені територіальні конфлікти.

Як повідомлялось, у столиці Швеції у четвер, 2 грудня, розпочалося 28-а Міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) за участю глав МЗС з 57 країн-учасниць. Питання російської агресії проти України є однією з тем у виступах багатьох учасників Міністерської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-