Чехія закликає Росію повернутися в рамки міжнародного права

Чехія закликає Росію повернутися в рамки міжнародного права

Укрінформ
Росія продовжує порушувати міжнародні норми та власні зобов’язання в рамках міжнародних організацій, вона має припинити свою ворожу діяльність.

Про це заявив в.о. міністра закордонних справ Чеської Республіки Якуб Кулганек під час 28-ї Міністерської ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) 2 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Чехія суворо засуджує всі ворожі та агресивні дії на просторі ОБСЄ, «найбільш яскравим прикладом яких є триваюче порушення суверенітету та територіальної цілісності України та нелегальна анексія Криму», - заявив Кулганек.

Він висловив занепокоєння нинішнім нарощуванням російських військ на кордоні з Україною і закликав Росію бути прозорою, та знизити напруженість. У цьому контексті він наголосив на тому, що модернізація Віденського документу є нагальним пріоритетом для підвищення прозорості щодо військових заходів.

Глава МЗС ЧР повторив, що немає військового вирішення проблеми, вона може бути вирішена виключно дипломатичними засобами.

«Ми вчергове закликаємо до повного виконання Мінських угод, включно з повним моніторингом кордону між Україною та Росією з боку ОБСЄ», - заявив Кулганек.

Загалом чеський політик зауважив, що ми всі є свідками погіршення ситуації з безпекою на просторі ОБСЄ. Використання сили, порушення принципів і взятих на себе зобов’язань, відсутність прозорості, зростання недовіри або недружні дії – все це є щоденною реальністю, сказав Кулганек. При цьому він додав, що говорить «від імені країни, яка стала жертвою неспровокованого ворожого акту, здійсненного спецслужбами країни-члена ОБСЄ на нашій землі, що призвело до загибелі людей та значної шкоди».

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Швеції у четвер, 2 грудня, розпочалося 28-а Міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) за участю глав МЗС з 57 країн-учасниць. Питання російської агресії проти України є однією з тем у виступах багатьох учасників Міністерської ради.

Фото: MVČR/Ladislav Adámek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-