Рада затвердила свій кошторис на наступний рік

Рада затвердила свій кошторис на наступний рік

Укрінформ
Народні депутати ухвалили постанову "Про кошторис Верховної Ради України на 2022 рік" (№6367).

Як передає кореспондент Укрінформу, документ підтримали 286 парламентаріїв.

Згідно з постановою, на діяльність Апарату Верховної Ради наступного року буде виділено 2,688 млрд грн. Із них на здійснення законотворчої діяльності ВР передбачено 1,266 млрд грн; на обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності парламенту - 1,335 млрд грн.

На Управління справами передбачено фінансування в розмірі 909,4 млн грн; на автобазу - 141,4 млн грн; на Інститут законодавства - 32,2 млн грн; на Управління адміністративними будинками - майже 248 млн грн; на їдальню - 4,1 млн грн.

На висвітлення діяльності ВР через засоби телебачення і радіомовлення парламент виділив 83,7 млн грн. Із них на держпідприємство "Голос України" - 29,3 млн грн, на парламентський телеканал "Рада" - 58 млн грн.

Ухвалений кошторис також затверджує норми витрат на одного народного депутата на 2022-й рік. Так, кожному парламентарію передбачено кошти в розмірі 7,5 тис. грн на місяць для компенсації вартості проїзду територією України; 167 грн на місяць - на оплату утримання приміщень у виборчих округах.

На одного народного депутата передбачено виділення суми 1500 грн на рік - на канцелярське приладдя; 4890 грн на рік - на міські, міжміські телефонні розмови; 8 тис. грн - на оплату відряджень помічників-консультантів народних депутатів у виборчі округи; 670 грн - на відшкодування витрат для організації і проведення зустрічей з виборцями.

Для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера кожному депутату виділять 237 250 грн.

Як повідомлялося, у кошторисі Верховної Ради на 2021 рік видатки на діяльність парламенту становили близько 2,53 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-