Посли G7 закликають завершити обрання керівника САП без подальших зволікань

Посли G7 закликають завершити обрання керівника САП без подальших зволікань

Укрінформ
Посли країн «Групи семи» закликали комісію, що обирає нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, завершити процес обрання без зволікань та у повній прозорості.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні у Твіттері британського головування у групі послів G7.

«Посли G7 закликають комісію, що обирає нового спеціалізованого антикорупційного прокурора, завершити свою важливу функцію і завершити процес обрання нового керівника САП у повній прозорості», - ідеться у дописі.

Посли G7 наголошують, що «незалежні антикорупційні інституції, включно з незалежним спеціалізованим антикорупційним прокурором, залишаються вирішальними для стійкості й процвітання України, а також для зменшення шкідливого впливу олігархів на українську економіку та політику».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив 26 листопада, що прагне, щоб в Україні до кінця 2021 року був обраний керівник САП.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відіграє особливу роль у системі антикорупційних органів. Від незалежності й фаховості її керівника залежить ґрунтовність розслідувань НАБУ та гідне представлення звинувачення у Вищому антикорупційному суді. Попередній керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку 21 серпня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-