Шмигаль – Боррелю: Сподіваємось, Євросоюз продовжить санкції у разі чергової агресії РФ

Шмигаль – Боррелю: Сподіваємось, Євросоюз продовжить санкції у разі чергової агресії РФ

Укрінформ
Європейський Союз повинен бути готовим до посилення санкцій у разі чергової агресії Російської Федерації.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, на цьому акцентував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час розмови з Високим представником Європейського Союзу Жозепом Боррелем у рамках робочого візиту в Брюссель.

Глава уряду зазначив, що ця зустріч є важливим сигналом підтримки України Європейським Союзом на тлі чергового загострення Росією безпекової ситуації, зокрема шляхом використання Білорусі для ескалації ситуації з мігрантами на кордоні з Польщею.

«ЄС повинен бути готовим до посилення санкцій у разі чергової агресії РФ. Найбільш ефективним засобом є секторальні санкції. Сподіваємось на ухвалення Європейською Радою рішення про їх чергове продовження», — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна розглядає ситуацію на білорусько-польському кордоні в контексті стратегії РФ на послаблення Євросоюзу.

«Цінуємо готовність ЄС допомагати Україні. Координація наших дій є запорукою недопущення використання територій України в цілях дестабілізації ситуації в ЄС», — відзначив очільник уряду.

Шмигаль і Боррель також обговорили можливі дати проведення восьмої Ради асоціації Україна – ЄС та очікування від шостого саміту Східного партнерства.

Як повідомлялося, 29-30 листопада Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебував з робочим візитом у Брюсселі (Бельгія). Там же перебували інші глави урядів країн Асоційованого тріо.

Члени Асоційованого тріо поділилися з Європейським Союзом ініціативами щодо покращення співпраці у таких секторах, як транспорт, енергетика, цифрова сфера, торгівля та економічна інтеграція, навколишнє середовище, захист проти гібридних загроз та інші.

Асоційоване тріо - тристоронній формат посиленої співпраці між Грузією, Молдовою та Україною щодо інтеграції до Європейського Союзу. Формат відображає прагнення трьох країн, що вже є асоційованими партнерами ЄС, увійти до Європейського Союзу і передбачає посилену співпрацю, координацію та діалог між Міністерствами закордонних справ трьох країн, а також із ЄС із питань, що становлять спільний інтерес і стосуються європейської інтеграції цих країн, включаючи співпрацю у форматі «Східного партнерства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-