Шмигаль та глави урядів Грузії та Молдови зустрілись з главою Європейської Ради

Шмигаль та глави урядів Грузії та Молдови зустрілись з главою Європейської Ради

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом із керівниками урядів Грузії та Молдови Іраклієм Гарібашвілі та Наталією Гаврилице зустрілися з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем та обговорили координацію зусиль в напрямку євроінтеграції.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Твіттері.

"В очікуванні саміту Східного партнерства у форматі Асоційованого тріо провели зустріч із Шарлем Мішелем", - йдеться у повідомленні.

Шмигаль додав, що разом з колегами з Грузії та Молдови цінують активну участь Мішеля у просуванні порядку денного Східного партнерства і очікують, що саміт надасть необхідний стратегічний імпульс для асоційованих країн.

Як повідомляє Урядовий портал, Прем’єр-міністр України підкреслив, що сторони мають приділяти увагу безпеці в регіоні та загальній стійкості партнерів.

«Концентрація російських військ біля кордонів України, ситуація в Білорусі та штучно організована міграційна криза посилюють наші аргументи щодо необхідності приділяти більше уваги питанням безпеки, зокрема, для протидії гібридним загрозам», — наголосив Шмигаль.

Країни Асоційованого тріо привітали намір Європейського Союзу зробити 2022 рік роком європейської оборони. За словами Шмигаля, це відкриє конкретні можливості й для асоційованих партнерів.

Очільник Уряду України відзначив, що важливо посилити діалог та співпрацю у питаннях безпеки й оборони з країнами-партнерами, заохочуючи їх участь у місіях ЄС.

«Ми також сподіваємося на підтримку з боку ЄС наших ключових пріоритетів, включаючи європейські прагнення та європейський вибір, подальшу поступову економічну інтеграцію до внутрішнього ринку Європейського Союзу, а також безпекові питання», — зазначив Шмигаль.

На завершення Прем’єр-міністр України подякував Президенту Європейської Ради за активну участь у просування порядку денного Східного партнерства, зокрема, підтримку формату Асоційованого тріо.

Як повідомляв Укрінформ, 29-30 листопада Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідує з робочим візитом Брюссель (Бельгія). Там же перебувають інші глави урядів країн Асоційованого тріо. Планується, що у вівторок Прем’єр-міністр Шмигаль у рамках цього візиту разом з прем’єр-міністрами Грузії Іраклієм Гарібашвілі та Республіки Молдова Наталією Гаврилице зроблять спільні заяви для представників ЗМІ.

Також повідомлялося, що саміт Східного партнерства буде проведено 15 грудня 2021 року.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-