Єрмак дав свідчення в ДБР у справі «вагнерівців»

Єрмак дав свідчення в ДБР у справі «вагнерівців»

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сьогодні дав свідчення в Державному бюро розслідувань у справі "вагнерівців".

Як передає Укрінформ, про це Єрмак написав у Фейсбуці.

"Як законослухняний громадянин сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Надав свідчення у справі "вагнерівців". Повідомив усю відому мені інформацію. Не вважаю за потрібне робити з цього шоу, тому камери не кликав", - зазначив Єрмак.

Він наголосив, що "вкрай важливо, аби слідство встановило істину та розставило у цій справі усі крапки над "і".

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада виконувач обов‘язків директора ДБР Олексій Сухачов у програмі «Право на владу» заявив, що Державне бюро розслідувань допитає Єрмака у справі щодо операції із затримання членів ПВК «Вагнер».

За словами Сухачова, зараз ДБР розслідує два кримінальних провадження, пов’язаних з операцією з виманювання бойовиків ПВК «Вагнер». Одне з них за фактом державної зради, інше за фактом розголошення державної таємниці.

За його словами, слідчі допитали 30 осіб, призначили низку експертиз. ДБР офіційно витребувало звіт парламентської ТСК та врахувало інформацію. Також слідчі очікують додаткову інформацію від інших правоохоронних органів.

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера», у якій аналізує обставини та причини її зриву.

Зокрема в матеріалі ідеться про те, що Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

За даними ЗМІ, журналістка Яніна Соколова оприлюднила документи, що підтверджують підготовку в Україні спецоперації «Авеню» із затримання найманців ПВК «Вагнер» і той факт, що її фінальний етап був перенесений за рішенням вищого воєнно-політичного керівництва держави. За словами Соколової, документи їй «підкинули на флешці біля робочого офісу кілька днів тому». Вона та її колеги вважають їх оригінальними, тому оприлюднили.

В Офісі Президента оприлюднення внутрішніх документів Головного управління розвідки Міноборони щодо операції із затримання «вагнерівців» засудили. Про це йдеться у коментарі радника керівника ОП Михайла Подоляка, переданому Укрінформу, щодо документів, які оприлюднила Соколова.

«На мій погляд, абсолютно некоректно, тим більше у державі, що воює, коли громадяни цієї держави «вивалюють» в публічну площину методи роботи власної розвідки, розкривають алгоритми, методики і навіть абсолютно непублічні цілі роботи розвідників. Це дуже серйозний і болючий удар по наших можливостях як держави - коли зробили відкритими конкретні факти про документування учасників війни проти України, яке проводилося з 2014 року. Наш противник знає тепер усі найважливіші нюанси того, як нашим розвідникам і спецслужбам вдавалося збирати докази винуватості росіян», - заявив Подоляк.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-