ДБР планує допитати Єрмака у справі щодо «вагнерівців»

ДБР планує допитати Єрмака у справі щодо «вагнерівців»

Укрінформ
Найближчими днями главу Офісу президента Андрія Єрмака буде викликано на допит у Держбюро розслідувань у справі про спецоперацію проти російської ПВК "Вагнера".

Про це в ефірі "Права на владу" сказав в.о. директора ДБР Олексій Сухачов, передає Укрінформ із посиланням на liga.net.

"На сьогодні жодного факту та доказу (що Єрмак винен у зриві спецоперації – ред.) слідство не отримало... Ми упродовж декількох днів будемо викликати пана Єрмака на допит. Чому не робимо цього сьогодні? Тому що ми очікуємо певну інформацію від колег із правоохоронних органів. Найближчими днями будемо запрошувати на допит пана Єрмака, про що він повідомить суспільство особисто – або ми (повідомимо), якщо буде такий запит", - повідомив він.

Читайте також: Грозєв: Bellingcat не знайшла доказів, що Єрмак нібито попередив Лукашенка

При цьому Сухачов визнав, що досі Єрмака не допитали в рамках розслідування кримінальної справи з вагнергейту, яка була відкрита ще у вересні 2020 року.

Він додав, що слідчий має право допитати будь-яку людину незалежно того, який статус вона має в нашій країні.

«Якщо буде необхідність, слідчий скористається наданим йому правом та викличе президента України на допит», — сказав Сухачов.

Читайте також: Арестович пояснив, чому в ОП спершу заперечували спецоперацію проти «вагнерівців»

Нагадаємо, ДБР почало розслідування цієї справи ще у вересні 2020 року. А у вересні 2021 року Сухачов заявляв, що слідство все ще не отримало підтвердження інформації, що на території України проводилась така операція.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера", в якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник ОП Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-