Кулеба пояснив, чому прямі переговори з Лукашенком недоречні

Кулеба пояснив, чому прямі переговори з Лукашенком недоречні

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не вважає за доцільне проведення прямих переговорів із Олександром Лукашенком.

Таку думку він висловив в інтерв’ю порталу новин «Delfi», текст якого опублікований посольством України в Латвії, передає Укрінформ.

За словами міністра, кожен контакт слід оцінювати з погляду того, чи не призводить він до політичної легітимізації тих, хто вчиняв протиправні дії проти мирних протестувальників у Білорусі.

"Звичайно, не варто спалювати всі мости з Білоруссю, але необхідно проявляти велику обережність під час планування своїх контактів, щоб уникнути ситуації, коли спілкування з Лукашенком буде сприйняте як політичне визнання і легітимізація цього режиму", - сказав глава МЗС.

У цьому контексті глава української дипломатії зауважив, що телефонна розмова в.о. канцлера Німеччини Ангели Меркель з Лукашенком викликала у нього подвійне відчуття. “Думаю, отримавши дзвінок канцлерки Меркель, Лукашенко багато чого домігся політично", - сказав Кулеба.

Відповідаючи на запитання, чи порадив би він Президентові України говорити з Лукашенком напряму, глава МЗС сказав: “Звісно, я б не вважав це за доцільне, тим паче розуміючи, що головні диригенти цієї міграційної кризи сидять у Кремлі".

Коментуючи кризу на польсько-білоруському кордоні, він підкреслив: українська влада усвідомлює необхідність бути пильними і готовими до того, що "в будь-який момент це може статися і на нашому кордоні".

“Це може статися, а може і не статися. Але це реальність, до якої ми маємо бути готові”, - сказав глава української дипломатії.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває від червня. Країни звинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску в межах ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-