Кулеба озвучив очікування від зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Ризі

Кулеба озвучив очікування від зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Ризі

Укрінформ
Зустріч міністрів закордонних справ НАТО в Ризі буде нагодою попрацювати над готовністю союзників перейти від політичних заяв до надання практичної допомоги Києву на тлі ескалації Росією ситуації навколо кордонів України.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю порталу Delfi, текст якого опубліковано на сайті МЗС, передає Укрінформ.

“Тиждень тому я зустрівся з генеральним секретарем НАТО, поділився з ним ідеями, як Альянс може допомогти Україні. Зустріч міністрів закордонних справ НАТО в Ризі — це чудова нагода працювати над тим, щоб союзники були готові рухатися вперед, перейшовши від політичних заяв до надання практичної допомоги”, - сказав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що в Україні цінують однозначні сигнали з боку НАТО, які лунають в інформаційному просторі останніми тижнями.

Однак, на його переконання, настав час для обговорення питання, що НАТО може практично зробити для зміцнення безпеки в ширшому Чорноморському регіоні та як конкретно Альянс може допомогти Україні у нинішній ситуації.

У цьому контексті Кулеба зауважив, що йдеться не лише про інтереси України.

“Розпочне Росія військову операцію проти України чи вирішить не робити цього, але продовжить підривати Україну зсередини – у будь-якому разі це створюватиме військово-безпековий тиск на весь східний фланг Альянсу. Тому Україна важлива для НАТО, і Альянс зацікавлений у тому, щоб Україна була сильною. Сильна Україна — це безпека на східному фланзі НАТО. Це дуже просто”, - зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося, з 30 листопада по 1 грудня у Ризі відбуватиметься зустріч міністрів закордонних справ НАТО, які мають обговорити поточну ситуацію у сфері безпеки та підготовку до наступного саміту Альянсу у Мадриді.

Генеральний секретар НАТО запросив до участі у зустрічі в Ризі керівників зовнішньополітичних відомств України й Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-