Рада не збере 300 голосів на імперативний мандат – Шуляк

Рада не збере 300 голосів на імперативний мандат – Шуляк

Укрінформ
Голова партії “Слуга народу”, заступниця голови однойменної парламентської фракції вважає, що за впровадження імперативного мандату у Верховній Раді не проголосує конституційна парламентська більшість, тобто 300 народних депутатів.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку вона висловила в інтерв’ю інтернет-виданню “Лівий берег”, повідомляє Укрінформ.

“Мені дуже хотілося б, щоб і на рівні Верховної Ради він (імперативний мандат — ред.) працював, але ми розуміємо, що 300 голосів у залі ми ніколи не зберемо”, - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівництво фракції “Слуга народу” інформувало, що в парламенті напрацьовується законопроєкт про імперативний мандат, однак документ так і не було подано на розгляд. Для ухвалення відповідної законодавчої ініціативно під час голосування необхідно набрати 300 голосів народних депутатів.

Імперативний мандат — це правило, згідно з яким депутат представницького органу влади зв'язаний наказами виборців і протягом усієї своєї діяльності відповідальний перед ними. При цьому законодавчо закріплена можливість дострокового відкликання депутатів, що не виправдали довіри виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-