МЗС Німеччини - про Nord Stream 2: Продовжуємо співпрацю зі Штатами

МЗС Німеччини - про Nord Stream 2: Продовжуємо співпрацю зі Штатами

Укрінформ
Німеччина продовжує тісно співпрацювати зі США над реалізацією домовленостей стосовно газопроводу Nord Stream 2.

Як передає Укрінформ, таку відповідь на свій запит до МЗС Німеччини отримало агентство Reuters.

Запит стосувався публікації новинним ресурсом Axios документа, у якому влада ФРН закликає Конгрес США не запроваджувати санкції проти Nord Stream 2.

«Ми принципово відкидаємо санкції між союзниками», - ідеться у відповіді МЗС Німеччини. Зазначається, що це може послабити довіру до США і врешті-решт «зашкодить трансатлантичній єдності».

Німеччина погодилася вживати заходів, якщо Росія використовуватиме енергетику як зброю у відносинах з Україною, проте раніше досягнуті домовленості між ФРН та США щодо газогону не містять конкретних критеріїв, які це визначатимуть.

В оприлюдненому Axios неофіційному документі від 19 листопада, який для Конгресу США підготувало посольство ФРН у Вашингтоні, докладно описано, який вигляд можуть мати заходи Німеччини проти Росії.

Ідеться зокрема про «рішучі публічні заяви» із засудженням РФ, можливість припинення зустрічей на політичному рівні, обмеження всіх майбутніх проєктів у паливній сфері, окрім Nord Stream 2.

Зазначається також, що Німеччина «бере активну участь у процесі визначення додаткових обмежувальних заходів» на рівні ЄС.

На думку авторів документа, Nord Stream 2 нібито не становить «жодної загрози для України, поки забезпечується розумний транзит газу», а можливі санкції проти газопроводу називають «перемогою Путіна», оскільки це розділить західних союзників.

Нагадаємо, адміністрація президента Байдена в липні скасувала санкції проти оператора трубопроводу й досягла домовленостей з Німеччиною. Однак минулого тижня Штати запровадили додаткові санкції проти пов'язаної з Росією компанії Transadria Ltd та її судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-