Медійна політика Ахметова перейшла у нездорову фазу - Зеленський

Медійна політика Ахметова перейшла у нездорову фазу - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що інформаційна політика ЗМІ, які належать до сфери впливу бізнесмена Ріната Ахметова, перейшла в деструктивне русло.

Таку думку він висловив під час пресмарафону "30 запитань Президенту України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаю, що медійна політика Ріната Леонідовича перейшла, мені здається, у не дуже здорову фазу. Вони можуть продовжувати говорити що хочуть, але не повинні й не мають право інформувати чи дезінформувати наше населення. Але я через це не закриваю якісь канали, як це робиться в деяких державах... Я вважаю, що його оточення затягує в цю війну - не проти мене особисто, проти народу України... Я собі повністю не належу, я - вибір людей, і я частково належу їм, і тому я вважаю, що це виклик їм. І ви бачите, що там же зовсім перейдені всі межі, і це неправильно. Йде дезінформаційна політика з приводу всього”, - стверджує Зеленський.

Він вважає, що із цих ЗМІ наразі критика лунає з будь-яких питань, постійно нібито тиражується інформація про зраду.

“Якщо люди не несуть відповідальність за те, що вони говорять, дезінформують, повинен власник нести. Ну, хоча б політичну, публічну відповідальність”, - заявив Зеленський.

Водночас глава держави повідомив, що зустрічався з Ахметовим та іншими представниками великого бізнесу, аби поінформувати їх про важливість ухвалення законодавства щодо деолігархізації.

“Я зустрічався з Рінатом Леонідовичем, і не тільки з ним, я говорив про важливе питання, коли ми бачили, що всі почали працювати у Верховній Раді. Я сказав відверто: я вважаю, що закон про деолігархізацію потрібен для нашої держави. Мені не потрібно нічого”, - заявив Президент.

Відповідаючи на запитання, як далеко може зайти конфлікт між Президентом і Ахметовим, глава держави відповів: “Мені зовсім нецікаво, куди це може зайти, мені це нецікаво. Куди б воно не зайшло, але я кажу, що я не зацікавлений в нестабільній ситуації в Україні. Я буду захищати стабільність всім, чим можу”.

Як повідомлялося, цього тижня партія "Слуга народу" заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали Ахметова "Україна 24" і "Україна" через "системне та навмисне поширення фейків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-