Пресмарафон Президента тривав понад 5 годин

Пресмарафон Президента тривав понад 5 годин

Укрінформ
Пресмарафон "30 запитань Президенту України" за участю Володимира Зеленського, присвячений екватору його каденції, тривав 5 годин 26 хвилин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатори планували, що захід, який розпочався о 12:00, мав би тривати три години. Оскільки кожен з присутніх журналістів

мав можливість поставити Зеленському своє запитання та отримати відповідь Президента, часу на це пішло більше.

Було порушено багато актуальних і суспільно важливих питань. Серед них: проведення реформ в Україні, ситуація на сході країни та досягнення миру, енергетична безпека та питання тарифів, економічна стабільність, кадрова політика.

Глава держави також прокоментував спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер".

Крім того, Зеленський запевнив, що буде вирішувати із суспільством та родиною, чи йтиме на другий президентський термін, однак у разі силового тиску на нього боротиметься до останнього.

Загалом главі держави довелося відповісти на велику кількість гострих запитань. Були випадки, коли між ним та журналістами ставалися словесні перепалки, як-от із Юрієм Бутусовим. Зеленський заявив, що журналіст розповсюджував закриту інформацію, яка поставила під загрозу життя людей, а Бутусов звинуватив главу держави у поширенні неправдивої інформації.

Як повідомлялося, у зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні та з урахуванням досвіду попередніх пресмарафонів до участі в цьогорічному заході були запрошені журналісти з 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ.

У четвер прессекретар глави держави Сергій Никифоров оприлюднив список запрошених засобів масової інформації. У ньому є були ЗМІ: Liga.net, "РБК Україна", 24 канал, "Свобода слова Савіка Шустера", "Українські новини", "Інтерфакс Україна", "Обозреватель", телеканал 1+1, 5 канал, Reuters, Deutsche Welle, "Дом", УНІАН, Укрінформ, ТРК "Україна", AFP, Цензор.нет, Bloomberg, Радіо Свобода, "КП в Україні", "Українська правда", "Бабель", СТБ, "Фокус", "Кореспондент", "НВ", "Інтер", "Forbes Україна", ICTV, LB.ua, "UA:Перший", BBC.

У жовтні 2019 року Президент України Володимир Зеленський провів 14-годинний пресмарафон. На захід акредитувалися близько 300 представників ЗМІ.

Тоді глава держави побив світовий рекорд - "найдовша пресконференція". Рекорд зафіксував представник Національного реєстру рекордів і вручив Зеленському відповідну відзнаку.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-