Зеленський звинуватив Бутусова у зливі інформації, що поставила під загрозу життя людей

Зеленський звинуватив Бутусова у зливі інформації, що поставила під загрозу життя людей

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що журналіст Юрій Бутусов розповсюджував закриту інформацію, яка поставила під загрозу життя людей.

Про це глава держави сказав під час пресмарафону "30 запитань Президенту України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Бутусов, ви мені кажете про відповідальність за життя і смерті людей. За останній тиждень щоденно 2-3 міжнародні розмови, включаючи керівництво ЄС, США, Британії, Франції, Німеччини, я проводжу через вас. Ви перша людина, яка показала інформацію щодо відповіді нашого українського дрону по незаконних збройних формуваннях на тимчасово окупованих територіях... Ви викладаєте таку інформацію так само, як ви зливали інформацію щодо Бурби", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що через злив подібної інформації під удар були поставлені життя людей. "З приводу дрону так я вам скажу: на вашій совісті загибель людей. Після цього скільки було на нас атак і бомб, скинутих дронами", - заявив Президент.

Він нагадав, що зустрічався з Бутусовим у студії "Кварталу 95", коли його рекомендували як людину, що працювала на Ігоря Коломойського та Геннадія Корбана. Однак співпраця у питаннях Міноборони не склалася, на думку Президента, через те, що Бутусов не отримав посаду.

Своєю чергою, Бутусов звинуватив главу держави у неправдивій інформації та заявив: "Ви нічого не знаєте і дуже багато брехні про зрив спецоперації (щодо вагнерівців — ред.) розповсюджуєте. Я хочу вам сказати, що все, що ви тут розповіли, брехня. Ви це говорите для того, щоб не відповідати за себе, за Єрмака, за Демченка, де ви порушили закон про люстрацію і призначили російського агента. Тому ваша тактика така - оббрехати людей, які про щось пишуть, вигадати купу балачок, і просто собі весело піти. Ваша брехня всім уже дуже добре видна".

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня 2020 року журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела у правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнер" ​​нібито було спецоперацією українських спецслужб, що провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції з затримання бойовиків ПВК "Вагнер", яка була зірвана через ймовірний витік інформації після наради у голови держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада 2021 року опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, у якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Пізніше журналістка Яніна Соколова оприлюднила документи, що підтверджують підготовку в Україні спецоперації "Авеню" із затримання найманців ПВК "Вагнер" і той факт, що її фінальний етап був перенесений за рішенням вищого воєнно-політичного керівництва держави. За словами Соколової, документи їй "підкинули на флешці біля робочого офісу". Вона та її колеги вважають їх оригінальними, тому оприлюднили.

В Офісі Президента оприлюднення внутрішніх документів Головного управління розвідки Міноборони щодо операції із затримання "вагнерівців" засудили.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради не знайшла підтвердження витоку інформації про спецоперацію щодо затримання членів ПВК "Вагнер" із української сторони. Також їй не вдалося встановити, хто з українських посадовців прийняв рішення про відтермінування проведення спецоперації із затримання членів ПВК "Вагнер".

Державне бюро розслідувань планує допитати Єрмака у справі щодо операції із затримання членів ПВК "Вагнер".

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-