Святкування з гвинтокрилами в Карпатах не було, Президент повернувся до Києва в неділю - ОП

Святкування з гвинтокрилами в Карпатах не було, Президент повернувся до Києва в неділю - ОП

Укрінформ
В Офісі Президента заперечили інформацію про начебто використання гелікоптерів Державної служби надзвичайних ситуацій для доставляння гостей у резиденцію в Карпатах на святкування дня народження керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Як передає Укрінформ, про це Офіс Президента повідомив у Фейсбуці у відповідь на опублікований в ЗМІ матеріал-розслідування.

"Офіс Президента отримав інформаційний запит від пана Михайла Ткача (журналіст – ред.) лише 24 листопада, тобто вже в день виходу його репортажу й лише за декілька годин до оприлюднення матеріалу. Враховуючи те, що анонсувати цей репортаж Михайло Ткач почав ще 22 листопада, висновок може бути лише один, а саме: отримання коментаря від Офісу Президента й не передбачалося при підготовці матеріалу, а запит міг бути направлений суто формально. Однак хочемо публічно відокремити факти від домислів хоча б зараз – вже після виходу репортажу", - ідеться у повідомленні.

В ОП офіційно повідомили, що "не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності".

"Не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою", - наголосили в ОП.

В Офісі розповіли, що у п'ятницю Президент працював у Києві – на Банковій, а ввечері того дня відбув до резиденції в Гуті.

"У неділю глава держави був у Києві на відповідних заходах, присвячених річниці початку Революції Гідності. У понеділок він також перебував на робочому місці. Користування цією резиденцією протягом одного-двох днів, як і гвинтокрилами, які забезпечують пересування Президента, відбувалося згідно зі звичайними протоколами щодо переміщення Президента та його співробітників і користування відповідними об'єктами", - зазначається у повідомленні ОП.

В Офісі підкреслили, що з інших представників влади до резиденції заїжджав лише Олексій Чернишов, який перебував у ті дні в Рівному та пересувався автівкою.

"Андрій Єрмак відзначив день народження у понеділок в Києві – з батьками, у вівторок його привітали колеги в Офісі Президента", - наголосили у повідомленні.

В Офісі висловили сподівання, що наступного разу отримають запит на надання інформації хоча б за добу до виходу репортажу, "щоб можна було встигнути відповісти на всі запитання й додати правдивої інформації до матеріалу, який готується".

"І головне. Безумовно, не хотіли про це передчасно повідомляти, але наступного місяця відзначатиметься День працівників дипломатичної служби України. Зберуться – і саме в резиденції в Гуті – понад сто голів дипломатичних і консульських представництв України. Відбудеться спеціальний дипломатичний форум – з відповідною програмою. Підготовка до цього форуму на місці вже триває", - додали в ОП.

Як повідомлялось, 24 листопада видання "Українська правда" у журналістському розслідуванні повідомило, що Президент Володимир Зеленський та Офіс президента святкували день народження Андрія Єрмака на державній дачі, використовуючи гелікоптери ДСНС для доставляння людей до резиденції в Карпатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-