Зеленський очолює президентський рейтинг, а «Слуга народу» - парламентський

Зеленський очолює президентський рейтинг, а «Слуга народу» - парламентський

Опитування
Укрінформ
Якби найближчим часом відбулися вибори Президента, то чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 17% опитаних українців, а на парламентських виборах 15% респондентів проголосували б за партію «Слуга народу».

Як передає Укрінформ, про це свідчить результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

«Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би В.Зеленський (17% усіх опитаних або 25% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме)», - йдеться в повідомленні.

Мають намір проголосувати за лідера «Євросолідарності» Петра Порошенка відповідно 11% і 17,5% опитаних, за співголову ОПЗЖ Юрія Бойка - відповідно 8% і 11%, за лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко - відповідно 7% і 9%, за ексголову Верховної Ради Дмитра Разумкова - відповідно 5,5% і 7,5%, за лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка - відповідно 4% і 5%, за лідера партії «Наші» Євгена Мураєва - відповідно 4% і 5%, за лідера «Українська стратегія Гройсмана» Володимира Гройсмана - відповідно 3,5% і 5%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - відповідно 2,5% і 3%, за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - відповідно 2% і 3%, за політичного і громадського діяча Сергія Притулу - відповідно 2% і 2%, за одного з лідерів «Свободи» Руслана Кошулинського - відповідно 1% і 2%, за мера Києва Віталія Кличка - відповідно 1% і 1%.

При цьому Зеленський у випадку електорального суперництва у другому турі з Порошенком отримав би 25,7% голосів усіх опитаних або 54% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, а Порошенко - відповідно 21,9% і 46%.

У випадку виходу до другого туру Зеленського і Бойка, за чинного Президента проголосували би 28,6% усіх опитаних або 66,3% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Бойка - відповідно 17,3% і 33,7%.

У випадку виходу до другого туру Зеленського і Разумкова, за Зеленського проголосували би 23,3% усіх опитаних або 49,6% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Разумкова - відповідно 25,1% і 50,4%.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, найбільшу підтримку виборців отримала б партія «Слуга народу», за яку готові віддати свій голос 15% усіх опитаних або 23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

За партію «Європейська солідарність» готові віддати свій голос відповідно 12% і 19% опитаних, за партію «Опозиційна платформа - за життя» - відповідно 9% і 13%, ВО «Батьківщина» - відповідно 7% і 9%, за «Партію Дмитра Разумкова» - відповідно 5% і 7%, партію «Сила і честь» - відповідно 4% і 6%, партію «Українська стратегія Гройсмана» - відповідно 3% і 4%, партію «Наші» - відповідно 3% і 4%, ВО «Свобода» - відповідно 2% і 3,5%, Радикальну партію Олега Ляшка - відповідно 2,5% і 3%, «Партію Сергія Притули» - відповідно 2% і 2%, партію «Громадянська позиція» - відповідно 1% і 1,5%, партію «УДАР Віталія Кличка» - відповідно 1% і 1%, «Партію Шарія» - відповідно 1% і 1%, за кожну з інших політичних сил - менше 1% виборців.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 17 листопада 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-