Денісова закликає світ засудити указ Путіна про «російські» товари з ОРДЛО

Денісова закликає світ засудити указ Путіна про «російські» товари з ОРДЛО

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала міжнародну спільноту засудити указ президента РФ Володимира Путіна щодо надання “гуманітарної підтримки” населенню окремих районів Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться у заяві Денісової, опублікованій на сайті Офісу омбудсмана, передає Укрінформ. 

“Уповноважений закликає міжнародну спільноту засудити указ президента Російської Федерації від 15.11.2021 № 657 щодо надання «гуманітарної підтримки» населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України, який явно суперечить літері та духу Мінських домовленостей”, - йдеться у повідомленні.

Денісова зазначила, що подальша інтеграція тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях з економікою РФ викликає занепокоєння.

Зокрема, в Офісі омбудсмана нагадали, що указом Путіна “Про надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України” було визнано дійсними сертифікати про походження товарів з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, відмінено кількісні обмеження (квоти) як на експорт, так і на імпорт з РФ, що надає промисловим підприємствам, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, такі ж права, що і виробникам з РФ.

Як повідомлялося, Путін підписав указ про визнання сертифікатів походження товарів, вироблених в окремих районах Донецької та Луганської областей. Він доручив прирівняти їх до російських товарів. У документі зазначається, що рішення ухвалене "як виняток на період до політичного врегулювання ситуації".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав указ таким, що суперечить Мінським домовленостям

16 листопада Україна направила Росії ноту протесту через указ Путіна про товари з ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-