Указ Путіна про «російські» товари з ОРДЛО – Київ засудив і чекає на реакцію Парижа і Берліна

Указ Путіна про «російські» товари з ОРДЛО – Київ засудив і чекає на реакцію Парижа і Берліна

Укрінформ
Указ президента РФ Володимира Путіна, яким товари з ОРДЛО прирівнюються до російських, суперечить Мінським домовленостям, Україна очікує на його засудження з боку Франції та Німеччини.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування зі ЗМІ в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я поінформував німецького та французького колег про указ президента Путіна, який вийшов буквально сьогодні і, по суті, говорить про подальшу економічну інтеграцію окремих районів Донецької та Луганської областей – тимчасово окупованих територій України - з економікою Російської Федерації. Ми чекаємо на засудження цього указу, тому що він явно суперечить літері та духу Мінських домовленостей», - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання сертифікатів походження товарів, вироблених в окремих районах Донецької та Луганської областей. Він доручив прирівняти їх до російських товарів. У документі зазначається, що рішення було прийнято "як виняток на період до політичного врегулювання ситуації".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в межах робочого візиту до Брюсселя провів перемовини з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-