Народному депутату оголосили підозру в недостовірному декларуванні

Народному депутату оголосили підозру в недостовірному декларуванні

Укрінформ
Народному депутату повідомили про підозру у недостовірному декларуванні доходів за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“У ході проведення досудового розслідування встановлено, що народний обранець у поданій декларації не зазначив інформацію про житловий будинок та земельну ділянку в Київської області, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки. Зокрема, мова йде про незадекларовані 13 квартир у столиці, 8 паркомісць, 2 будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості”, - повідомляють у САП.

Загалом, за версією слідства, депутат приховав майна на загальну суму майже 60 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

На сьогодні дії народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу (умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації).

У прокуратурі не називають ім’я народного депутата. Водночас за даними джерел агентства, йдеться про члена депутатської групи “Довіра” Сергія Ш.

У САП також зазначили, що це перша вручена народному депутату підозра за ст. 366-2 після відновлення кримінальної відповідальності за внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2019 року Конституційний Суд скасував кримінальну відповідальність за незаконне декларування. Тоді САП закрила близько 60 кримінальних справ за цією статтею відносно високопосадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-