Україна вважає недоцільною участь посла у суді щодо збиття літака МАУ в Ірані

Україна вважає недоцільною участь посла у суді щодо збиття літака МАУ в Ірані

Заява
Укрінформ
Україна вважає недоцільною участь посла в Ісламській Республіці Іран у формальному судовому засіданні щодо збиття літака компанії "Міжнародні авіалінії України", де буде зачитано обвинувальний акт.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України взяло до відома інформацію про початок слухань у військовому суді Ірану щодо збиття літака "Міжнародних авіаліній України" (PS 752), перше засідання якого відбудеться 22 листопада 2021 року в Тегерані", - ідеться в повідомленні.

У міністерстві висловили подяку за запрошення посла України взяти участь у цьому засіданні, однак відзначили, що станом на сьогодні направлені українською стороною до компетентних органів Ірану запити про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні не виконані в повному обсязі. Крім того, запитувані документи та інформація іранською стороною не надані.

"У цьому зв’язку вважаємо недоцільною участь посла України в Ісламській Республіці Іран у формальному судовому засіданні, де буде зачитано обвинувальний акт", - заявили у МЗС.

МЗС закликало Іран виконати свої зобов’язання за міжнародним правом та надати запитувану інформацію українським компетентним органам й наголосило на незмінності своєї мети встановити істину і притягнути винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня 2020 року в Ірані був збитий літак МАУ, який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

На борту перебували громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули.

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

22 листопада 2021 року в Іранському військовому суді почалися слухання у справі щодо збиття літака.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-