Квін дала пораду Україні щодо боротьби з олігархами

Квін дала пораду Україні щодо боротьби з олігархами

Укрінформ
Сполучені Штати радять використовувати державні інституції в боротьбі з олігархами в Україні і відзначають успіхи в судовій реформі, які дають надію на незалежність установ.

Про це заявила журналістам Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає кореспондент Укрінформу.

“Наша порада щодо олігархів: використовувати інституції, які вимагають від усіх бізнесменів слідувати однаковим правилам, щоб бути певним, що олігархи слідують цим правилам. Наприклад, Антимонопольний комітет може бути потужним інструментом для притягнення олігархів. Суди, якщо вони належно працюють, можуть також бути засобом у притягненні до відповідальності олігархів”, - зазначила вона.

Квін підкреслила, що у посольстві намагаються зосередитися на питаннях посилення спроможностей інституцій, подібних до тих, які використовуються в США, аби отримати впевненість, що бізнесмени діють за законом.

“Останнім часом ми дуже сильно просуваємо судову реформу. Ми бачимо деякі успіхи тут. Тож ми маємо надію підняти українські інституції на рівень незалежності і міці, щоб вони могли самі притягнути до відповідальності будь-який бізнес, який не відповідає законам України”, - констатувала дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-