Монастирський відібрав у Киви нагородну зброю

Монастирський відібрав у Киви нагородну зброю

Відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підписав наказ, яким народного депутата Іллю Киву позбавлено права на нагородну зброю.

Про це глава МВС повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні підписав наказ, яким позбавив права народного депутата Іллю Киву на нагородну зброю, яку йому було видано 2015 року», - поінформував Монастирський.

За словами Монастирського, підставою для такого рішення щодо Киви стала "його негідна поведінка і дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені Української держави".

Очільник МВС висловив переконання, що перед законом усі рівні, і народні депутати - не виняток.

"Так само мною будуть позбавлені права на нагородну зброю і інші особи, якщо вони будуть порушувати закон і використовувати зброю для провокативних дій чи роздмухувати ненависть у суспільстві", - зазначив міністр.

Міністр додав, що кожен має пам’ятати, що зброя - це відповідальність, і що мати нагородну зброю - це велика честь.

“І ніхто не має права цю честь плюндрувати негідною поведінкою. Безпека громадян і честь держави - понад усе”, - заявив Монастирський.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада правоохоронці провели обшук у Киви в рамках справи за фактом стрілянини, яку той влаштував із автомата.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 26 жовтня повідомила журналістам, що відносно Киви порушили справу за фактом стрілянини.

Перед цим Кива виставив у соцмережу відео, на якому він з автоматом в руках розповідає, що є «лідером антифашистського руху в Україні» і засипає погрозами послідовників Бандери. Насамкінець стріляє з автомата і влаштовує феєрверк.

Іллю Киву у травні 2015 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив пістолетом «Форт-17» за «особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обовʼязку, виявлені при цьому честь і доблесть».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-