Штати обіцяють дуже уважно стежити за діями Росії найближчими тижнями

Штати обіцяють дуже уважно стежити за діями Росії найближчими тижнями

Заява
Укрінформ
США мають намір продовжувати тісну координацію зусиль із союзниками та партнерами в Європі для реагування на ескалацію з боку Росії.

З такою заявою виступив у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дії Росії викликають велике занепокоєння у США. Вони дуже турбують наших союзників і партнерів. Кілька наших європейських союзників уже провели власні дискусії високого рівня з РФ, озвучивши дуже схожі меседжі. Тож ми продовжимо тісно координувати взаємодію з нашими партнерами та союзниками по всій Європі - і не тільки – з огляду на ці дії», - заявив офіційний представник Держдепу.

Він підкреслив, що Сполучені Штати та інші країни Заходу прагнуть зберегти стабільну ситуацію в регіоні, а також сподіваються на передбачувані відносини з боку РФ.

«Але сподівання - це не стратегія. І ми будемо дуже уважно стежити за тим, до яких дій вдаватиметься Російська Федерація найближчими днями й тижнями», - додав речник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Німеччини та Франції виступили зі спільною заявою, закликавши Росію відмовитися від ескалації напруження на кордоні з Україною. Крім того, вони попередили Москву про катастрофічні наслідки агресії з її боку.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-