Стефанчук доручив перевірити усі закупівлі у Раді

Стефанчук доручив перевірити усі закупівлі у Раді

Укрінформ
У Верховній Раді здійснять аудит усіх закупівель. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу у Верховній Раді в понеділок.

"Що стосується питання всіх закупок, які здійснюються у Верховній Раді, то для мене дуже багато з них залишається великою таємницею. Станом на сьогодні, вже приступив до виконання обов'язків обраний Верховною Радою керівник Апарату Штучний В'ячеслав Васильович. Сьогодні на ранковій нараді я йому дав доручення розібратися з усіма закупками", - сказав він, коментуючи інформацію зі ЗМІ про закупівлю автомобілів для парламенту загальною вартістю близько 18 млн грн.

Стефанчук додав, що закупівлі і тендерні процедури здійснювалися не за один день, а тривали кілька місяців.

Голова ВР зазначив, що буде проведений аудит всієї цієї діяльності, оскільки він отримує "дуже багато питань" щодо цього і не має до них "логічного пояснення".

"Тому ми і прийняли рішення, що від сьогодні В'ячеслав Васильович Штучний як керівник Апарату займеться цим питанням. Я думаю, що інформація, яка буде отримана ним, буде демократичною, відкритою і гласною", - заявив Стефанчук.

"Але ми маємо розібратися і навести лад - що купувалося, чому купувалося. Для мене є один пріоритет і розуміння: будь-який об'єкт, закріплений за Верховною Радою України, може бути відчужений від неї, переданий чи іншим способом відокремлений лише за рішенням Верховної Ради України. Тому ми будемо виходити виключно з цього", - наголосив спікер.

Як повідомлялося, низка ЗМІ з посиланням на дані системи електронних закупівель Prozorro, оприлюднила інформацію, що Автобаза управління справами Апарату Верховної Ради замовила закупівлю автомобілів загальною вартістю близько 18 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-