Словаччина робить рестарт у відносинах з Україною — прем'єр Хегер назвав вісім напрямків

Словаччина робить рестарт у відносинах з Україною — прем'єр Хегер назвав вісім напрямків

Укрінформ
Словаччина робить рестарт у відносинах з Україною, який зачепить 8 сфер та регіональне співробітництво.

Про це заявив Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер під час спільного з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем оголошення заяв, передає кореспондент Укрінформ.

Хегер зауважив, що Україна є не лише сусідом, але й добрим другом, тому словацька сторона прагне зробити співробітництво з Україною інтенсивним і конкретним. З цією метою до зустрічі Словаччина протягом декількох місяців готувала пакет, що має на меті розвиток і процвітання відносин двох країн.

Голова уряду констатував, що цей пакет можна поділити на три частини: імплементація Угоди про асоціацію з ЄС, реформа межурядових комісій та регіональний розвиток.

“Цей пакет власне витікає з дуже послідовного і ретельного переобліку наших взаємних стосунків. Як я вже сказав, ми мали такий уряд, який не дуже дбав про такі взаємини і стосунки, тому вони трохи занепадали. Мій уряд вирішив змінити таку ситуацію і тому, я дуже щасливий з цієї нагоди приступити до активного співробітництва. Ми робимо рестарт і хочемо, щоб це було відчутно для громадян”, - сказав Прем’єр-міністр.

“Коли ми аналізували такі взаємини, то прийшли до висновку, що необхідно зробити певний підсумок, де б словацький уряд міг би допомагати і сприяти Україні в певних конкретних моментах”, - зазначив Хегер.

Зокрема було визначено 8 сфер співробітництва:

  • відповідність промислової продукції і визнання відповідності стандартам, що є важливим для розвитку взаємної торгівлі;
  • електронний зв’язок і телекомунікаційні служби, де ціллю є зв’язок без роумінгу між країнами;
  • енергетика;
  • Зелена угода та захист довкілля;
  • фінансове співробітництво і боротьба з шахрайством;
  • сільське господарство, фітосанітарні заходи, гігієнічні заходи;
  • соціальна політика;
  • трудові відносини та інтегроване управління кордоном.

Хегер додав, що уряд Словаччини серйозно ставиться до співпраці з Україною, про що говорить той факт, що в першому кварталі наступного року вони очікують підбиття підсумків роботи та візиту Шмигаля.

Окремо Прем’єр зупинився на питаннях меншин та регіональному співробітництві, яке охоплює Закарпатську, Івано-Франківську і Львівську області з боку України і Кошицький і Пряшівський краї з боку Словаччини.

“Щоб це не була тільки декларація, ми хочемо використовувати всі фінансові інструменти, які можуть допомогти розвивати ці регіони та активно співпрацювати між собою”, - підкреслив голова словацього уряду.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 12 листопада перебуває із робочою поїздкою в Закарпатській області. Туди також прибув його словацький колега Едуард ​Хегер. За результатами зустрічі глави урядів підписали спільну заяву щодо перспектив співпраці двох країн

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-