Немає «міграційної кризи у Білорусі», є гібридна війна Росії проти Європи – Кулеба

Немає «міграційної кризи у Білорусі», є гібридна війна Росії проти Європи – Кулеба

Укрінформ
Росія розпочала новий етап гібридної війни проти Європи з використанням газу, міграційних потоків, залякування та пропаганди.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в п'ятницю, 12 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія розпочала новий етап гібридної війни. У хід пішли різні типи гібридної зброї - газ, міграційні потоки, залякування, пропаганда. Давайте домовимося, що немає зараз жодної так званої «міграційної кризи у Білорусі» - є гібридна війна Росії проти Європи. Мета Москви полягає в тому, щоб створити проблеми та змусити решту світу вирішувати їх спільно з собою», - сказав Кулеба.

Він акцентував, що Україна завжди виступає за мир, справедливість та безпеку в Європі і нам добре відомі російські методи, спрямовані проти досягнення цих цілей.

Глава української дипломатії зазначив, що Україна знає, як їм протистояти, і охоче ділиться цим досвідом з партнерами. За його словами, про це йшлося і під час переговорів цього тижня у Вашингтоні, це також буде темою перемовин 15 листопада у Брюсселі, де він візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у рамках підготовки до саміту Східного партнерства в грудні, матиме зустріч з керівництвом НАТО та проведе низку двосторонніх зустрічей з колегами-міністрами та єврокомісарами.

«Ключовою темою моїх переговорів у Брюсселі буде безпека. Йтиметься про практичні кроки підтримки України з боку наших партнерів на тлі ситуації вздовж українського кордону, в зоні збройного конфлікту на Донбасі, тимчасово окупованому Криму та в Придністровському регіоні Республіки Молдова. Ситуація серйозна, і ми працюємо і всередині країни, і назовні над максимальною мобілізацією наших партнерів і мобілізацією наших можливостей ефективно протидіяти цій гібридній кризі «, - зазначив міністр.

Він запевнив, що Україна вже зміцнила кордон з Білоруссю і працює з партнерами для мінімізації енергетичних ризиків . «Але наголошу, що ситуацію треба розглядати комплексно. Вкупі з інформацією про підготовку Росією нового етапу агресії проти України всі ці явища складають єдиний гібридний фронт Росії проти євроатлантичного простору», - акцентував Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-