Леросу не обиратимуть запобіжний захід - прокуратура

Леросу не обиратимуть запобіжний захід - прокуратура

Укрінформ
Народному депутату Гео Леросу не обиратимуть запобіжний захід у справі щодо хуліганства у Верховній Раді.

Про це повідомили у коментарі Укрінформу в Офісі генпрокурора.

“На даний час відсутні підстави для звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу народному депутату”, - сказали у пресслужбі відомства.

Водночас, зауважили у прокуратурі, у разі невиконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов’язків, у подальшому може бути вирішене питання про необхідність застосування запобіжного заходу.

“Це може бути особисте зобов’язання чи особиста порука, оскільки під час досудового розслідування кримінальних проступків не допускається застосування інших запобіжних заходів”, - уточнили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, народному депутату Гео Леросу за продемонстрований “середній палець” у парламенті повідомили про підозру в хуліганстві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляд штрафу до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

10 листопада парламентський Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту позбавити позафракційного народного депутата Гео Лероса права брати участь у п’яти пленарних засіданнях за непристойні жести в сесійній залі.

Фракція «Слуга народу» звернулася до Комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР з вимогою дати оцінку і винести рішення щодо поведінки позафракційного народного депутата Гео Лероса під час виступу з парламентської трибуни 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-