Леросу інкримінують хуліганство у стінах Ради – ДБР

Леросу інкримінують хуліганство у стінах Ради – ДБР

Укрінформ
Народному депутату Гео Леросу повідомлено про підозру за хуліганство у стінах парламенту.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

“11 листопада 2021 року за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора вручено письмове повідомлення про підозру народному депутату України за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідчі ДБР у межах розслідування кримінального провадження встановили, що 4 листопада депутат, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні й продовжував навіть після того, як мікрофон вимкнули.

"Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення. У цих діях депутата чітко простежується мета - створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу засобів масової інформації, суспільства та інших політиків до своєї особи. Парламентарій при цьому зловживав своїми повноваженнями народного депутата України на виступ під час обговорення кандидатури члена уряду", - заявляють у ДБР.

Депутата підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає штраф до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада народний депутат Гео Лерос заявив, що йому у дворі будинку, де він проживає, вручають підозру за продемонстрований у парламенті "середній палець”.

10 листопада парламентський Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту позбавити позафракційного народного депутата Гео Лероса права брати участь у п’яти пленарних засіданнях за непристойні жести в сесійній залі.

Виступаючи з парламентської трибуни 4 листопада під час призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони, Гео Лерос вдався до критики і непристойного жесту на адресу Президента і керівника ОП, які були присутні в сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-