Кремль постійно випробовуватиме Україну на міцність — РНБО

Кремль постійно випробовуватиме Україну на міцність — РНБО

Укрінформ
Сьогоднішній потенціал України на порядок вищий за той, що був на початку 2014 року.

Про це йдеться у статті першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Руслана Демченка для Укрінформу.

"Йдеться не лише про рівень спроможності армії і спецслужб України та їх готовність (у тому числі морально-психологічну) до будь-якого розвитку подій. Беремо до уваги безпрецедентний на сьогодні рівень підтримки України з боку міжнародних партнерів", - зазначив Демченко.

Однак, на його думку, це у жодному разі не має бути приводом для самозаспокоєння.

"В Україні чітко розуміють: Кремль не залишить її в спокої, постійно випробовуватиме на міцність, шукатиме нові інструменти та важелі впливу в надії повернути під свій вплив", - наголосив перший заступник секретаря РНБО.

На його думку, постійно оновлювана тактика російської сторони вимагає від України шукати нові підходи до стримування агресора, зокрема у рамках так званої "розумної сили".

"На тлі нинішньої відверто істеричної реакції Кремля на будь-які ініціативи і дії України щодо захисту свого суверенітету нам варто дотримуватися принципу "менше криків – більше справи", - підкреслив Демченко.

Читайте також: Пропагандисти авторитарних режимів мають нести кримінальну відповідальність – експерт

За його словами, це передбачає зведення до мінімуму гучних провокацій проти агресора. Натомість варто зосередитись на реалізації практичних кроків з прискорення та підвищення ефективності реформ сектору безпеки й оборони, а також комплексної (у взаємодії з партнерами) роботи з усунення потенційних "слабких місць".

"Маємо втілити формулу співіснування з РФ, основою якої є засади Стратегії національної безпеки України: стримування, стійкість і взаємодія", - наголосив Демченко.

Читайте також: З хворої голови на здорову: Кремль нервово реагує на політику стримування російської загрози

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та політичний директор Міністерства закордонних справ Великої Британії Тімоті Барроу обговорили безпекову ситуацію на сході й навколо України та підготовку до проведення першого засідання Діалогу стратегічного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-