ОАСК анулював реєстрацію партії «За Україну!»

ОАСК анулював реєстрацію партії «За Україну!»

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва анулював реєстраційне свідоцтво політичної партії «За Україну!».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «За Україну!», ухвалив – позов задовольнити повністю, а саме: анулювати реєстрацію даної політичної партії», - ідеться в повідомленні.

Як пояснюють у суді, враховуючи невисування партією «За Україну!» кандидатів на виборах Президента України та виборах народних депутатів протягом десяти років, суд дійшов висновку, що відповідачі порушили вимоги статті 24 Закону «Про політичні партії в Україні», що дає підстави для анулювання реєстраційного свідоцтва такої партії.

У суді нагадують, що отримали позови від Міністерства юстиції щодо анулювання реєстраційних свідоцтв понад 40 партій. Наразі судом ухвалені рішення щодо анулювання реєстраційних свідоцтв партій «Третя Українська республіка», «Трудова Україна», «Всеукраїнський патріотичний союз», «Нова сила» та Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Читайте також: Рада вдосконалила процедуру фінансування діяльності партій

Як повідомлялося, в Україні станом на 1 січня 2021 року було зареєстровано 365 політичних партій.

Партія «За Україну!» була заснована у травні 2000 року. Очільник партії – В'ячеслав Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-