Тримали плакати з критикою Президента: депутатів «ЄС» можуть відсторонити від п'яти засідань Ради

Тримали плакати з критикою Президента: депутатів «ЄС» можуть відсторонити від п'яти засідань Ради

Укрінформ
Парламентський Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради розгляне питання відсторонення народних депутатів від фракції «Європейська солідарність», які тримали плакати з критикою на адресу Президента.

Про це повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Андрій Мотовиловець у коментарі журналістам у кулуарах ВР в п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Є чіткий Регламент. Наприклад, учора були плакати проти Президента – порушення Регламенту. Тримали плакати – будь ласка, ми винесемо рішення», - сказав він.

Мотовиловець додав, що цей випадок розглядатиметься на Регламентному комітеті.

За його словами, депутатам, які тримали плакати, може загрожувати відсторонення на від п’яти пленарних засідань

Як повідомлялося, у четвер, 4 листопада, Президент Володимир Зеленський був присутній на засіданні парламенту під час розгляду питання про призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони. У цей час деякі члени фракції «Європейська солідарність» тримали плакати із критичними написами на адресу Президента.

Згідно з частиною 5 статті 51 Регламенту ВРУ, якщо народний депутат, депутатська фракція (група), на адресу яких були виголошені образливі слова, вважають, що конфлікт не вичерпано і порозуміння між народними депутатами не досягнуто, то вони подають заяву до комітету, до предмета відання якого належать питання Регламенту, який розглядає це питання на своєму засіданні. У таких випадках за висновком комітету, до предмета відання якого належать питання Регламенту, Верховна Рада без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата права брати участь у пленарних засіданнях (до п'яти пленарних засідань). Це рішення доводиться до відома виборців через газету "Голос України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-