Порушення прав через агресію РФ: Верещук збирається створити національний центр збору доказів

Порушення прав через агресію РФ: Верещук збирається створити національний центр збору доказів

Укрінформ
До кінця року в Україні має бути створений національний центр розбудови миру для збору доказової бази порушень прав, пов’язаних з тимчасовою окупацією та збройною агресією Російської Федерації.

Про це сказала кандидатка на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, народна депутатка з фракції «Слуга народу» Ірина Верещук під час виступу з трибуни парламенту в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ще один пріоритет – юридична та дипломатична робота. Це підтримка переговорів у Тристоронній контактній групі. Також до кінця поточного року ми маємо створити спеціалізовану державну установу «Український національний центр розбудови миру» для збору доказової бази порушень прав, пов’язаних з тимчасовою окупацією та збройною агресією Російської Федерації», - заявила Верещук.

Вона додала, що у нормотворчій роботі дуже розраховує на підтримку народних депутатів і членів профільного комітету.

Читайте також: Верещук у разі призначення міністром збирається провести аудит рішень РНБО

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 листопада звільнила Олексія Резнікова з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Самого Резнікова 4 листопада було призначено на посаду міністра оборони.

Ірина Верещук - народна депутатка, обрана на позачергових парламентських виборах у липні 2019 року за списком партії «Слуга народу». Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Балотувалася у мери Києва на місцевих виборах 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-