Служба безпеки досі не отримала від НАБУ матеріали «справи Татарова»

Служба безпеки досі не отримала від НАБУ матеріали «справи Татарова»

Укрінформ
У Службі безпеки України заявляють, що матеріали так званої "справи Татарова" фактично до СБУ досі не надійшли від Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі СБУ.

"Після зміни органу досудового розслідування, матеріали так званої «справи Татарова» фактично не надійшли від НАБУ до СБУ. Оскільки визначений законом термін розслідування справи під час її перереєстрації майже збіг, навесні цього року слідчі СБУ двічі звертались до суду про продовження строку досудового розслідування. Обидва звернення були відхилені судом", - повідомили у пресслужбі.

У результаті, наголошують в СБУ, після того, як Офіс генерального прокурора ані передав справу до суду, ані закрив її, при цьому термін її розслідування за Законом сплив, та після вжиття співробітниками СБУ необхідних заходів щодо його продовження, справа рахується за СБУ, "проте суто номінально - слідчі СБУ не наділені повноваженнями щодо прийняття будь-якого процесуального рішення у ній. Без законної можливості її розслідування", - уточнили у пресслужбі.

Читайте також: Щодо втручання генпрокурора у справу Татарова розслідується два провадження - САП

Як повідомлялось, заступника голови Офісу Президента Олега Татарова підозрюють у причетності до корупційного скандалу зі схемою з квартирами Нацгвардії. Збитки сягнули 81 млн грн.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-