Посольство США закликає до «тиші» на Донбасі

Посольство США закликає до «тиші» на Донбасі

Укрінформ
Посольство США в Україні закликало обидві сторони конфлікту на сході нашої держави виконувати угоду про припинення вогню, яку російські окупаційні війська неодноразово порушували.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві диппредставництва у Фейсбуці.

«Ми закликаємо обидві сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися умов угоди про припинення вогню, але давайте будемо чіткими — підтримувана Росією сторона неодноразово використовувала гаубичну артилерію та безпілотники проти українських сил, прямо порушуючи посилені заходи, узгоджені минулого року, і нещодавно вбила українського воїна», - зазначили у посольстві.

Американські дипломати акцентували, що офіційна російська риторика про те, що Україна загострює ситуацію, не тільки вводить в оману, а й сприяє ескалації напруженості.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня у зоні проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayraktar.

Читайте також: Україна має право захищатися: Мельник відповів Берліну на «занепокоєння» щодо дронів Bayraktar

Речниця МЗС ФРН заявила, що в Берліні «дуже стурбовані… повідомленням Генштабу української армії, згідно з яким українські Збройні сили у відповідь на артобстріл та загибель одного та поранення ще одного солдата застосували дрон».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 28 жовтня заявив, що німецькі партнери мали б насамперед висловлювати занепокоєння застосуванням російськими окупаційними військами заборонених Мінськими угодами гаубиць, а не реалізацією Україною у відповідь на це права на самооборону з використанням БПЛА.

Читайте також: Кремль, ОРДЛО та Берлін єднає тон коментарів про застосування Україною Bayraktar - Bild

У Міністерстві закордонних справ Франції 28 жовтня також висловили занепокоєння через те, що Україна вперше застосувала безпілотники Bayraktar на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-