В Одесі проходить засідання Міжпарламентської ради Україна - НАТО

В Одесі проходить засідання Міжпарламентської ради Україна - НАТО

Фото
Укрінформ
Українська делегація бере участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО (UNIC), де представлені понад 10 держав-членів Альянсу і партнерів НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Україну на засідання в Одесі представляють перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, народні депутати та представники Міноборони і Генштабу ЗСУ.

За даними пресслужби, заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко спільно з командувачем ВМС ЗСУ контрадміралом Олексієм Неїжпапою провели дискусію із вітчизняними фахівцями та іноземними партнерами під час панелі «Виклики безпеці у Чорноморському регіоні: українська перспектива».

Як зазначається, під час обговорення Петренко доповів учасникам зустрічі загальну інформацію щодо поточного стану безпекової ситуації довкола України, зокрема, у контексті мілітаризації Криму та гібридних елементів комплексної агресії Російської Федерації. Окрему увагу приділили пріоритетам оборонного відомства, спрямованим на відновлення спроможностей ВМС ЗСУ, а також зацікавленості держави у розвитку військово-морського партнерства із країнами Чорноморського регіону для відновлення та підтримки балансу безпеки.

Читайте також: Україну вперше запросили на розширену Конференцію національних директорів озброєнь НАТО

В пресслужбі також повідомили, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр взяла участь у дискусії на тему «Руський мир» в Чорноморському регіоні: «Протидія російській підривній діяльності та дезінформації в Україні».

Засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО є важливим елементом парламентського контролю за реалізацією стратегії євроатлантичної інтеграції, що спільно здійснюється Верховною Радою України та Парламентською асамблеєю НАТО, наголосили в Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, Україна вперше за понад півстоліття бере участь у розширеному форматі Конференції національних директорів озброєнь НАТО, яка розпочалась 26 жовтня в Брюсселі під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-