У Раді планують розгорнути пункти COVID-вакцинації

У Раді планують розгорнути пункти COVID-вакцинації

Укрінформ
У Верховній Раді та в будівлі парламентських комітетів з‘являться пункти вакцинації від COVID-19. Це передбачає проєкт постанови “Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”, який народні депутати планують ухвалити наступного пленарного тижня.

Про це перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко повідомив під час брифінгу в кулуарах парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Розуміючи, що буде ухвалена така постанова, ми вже почали підготовку. У нас уже була нарада з керівництвом Апарату. Ми працюємо по двох напрямах. По-перше, з понеділка чи з вівторка почнеться вакцинація у Верховній Раді для тих, хто ще не вакцинований - з депутатів та Апарату. Буде десь два пункти вакцинації. Я думаю, що один тут (у парламенті – ред.), а один на Садовій (будівля комітетів – ред.). По-друге, облаштування системи пропуску. Головна наша організаційна задача – не створювати чергу", – розповів Корнієнко.

Читайте також: Стефанчук розповів, скільки депутатів у Раді хворіють на COVID-19

Він зауважив, що парламентарії у межах підготовки проєкту постанови та її реалізації в разі ухвалення працюють спільно з Міністерством цифрової трансформації. За словами першого віцеспікера, Мінцифри, зокрема, надало Раді механізми контролю якості сертифікатів вакцинації.

Окрім цього, Корнієнко повідомив, що розглядається варіант створення можливості зробити в парламенті експрес тест на COVID-19.

"Ми шукаємо можливість, щоб усе, що відбувається в Раді, відбувалося за рахунок Ради. Ми ще не розуміємо, скільки це коштуватиме", – додав він.

Водночас парламентарій висловив припущення, що Верховна Рада наступного пленарного тижня, який триватиме упродовж 2-5 листопада, може провести позачергове засідання для розгляду відповідного проєкту постанови, однак, за його словами, це "дуже запасний" варіант.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати 8 жовтня 2021 року зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №6154 “Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Читайте також: Апарат ВР не називає кількість вакцинованих депутатів – Радуцький

Документом пропонується встановити, що на період дії карантину, встановленого через COVID-19, допуск у приміщення адміністративних будівель Верховної Ради народних депутатів, працівників Апарату ВР, помічників-консультантів народних депутатів, представників засобів масової інформації та інших відвідувачів дозволяється лише за наявності документа, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або довідки про одужання особи від COVID-19, якщо особа перехворіла не більше як за 6 місяців до пред’явлення документа.

Комітет ВР Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування на засіданні 13 жовтня рекомендував парламенту ухвалити відповідний проєкт. У разі ухвалення проєкту постанови, вона має набути чинності найближчим часом, але не пізніше 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-