Арахамія переконаний, що голосів «Слуги народу» вистачить для призначення Корнієнка

Арахамія переконаний, що голосів «Слуги народу» вистачить для призначення Корнієнка

Укрінформ
Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія переконаний, що голосів народних депутатів від "СН" вистачить для призначення голови партії "СН", першого заступника керівника однойменної фракції Олександра Корнієнка першим заступником Голови Верховної Ради.

Про це Арахамія заявив на брифінгу після засідання фракції у понеділок, 18 жовтня, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що у нас взагалі не буде людей, які можуть висловити протилежну позицію. Нам достатньо навіть наших. Чесно кажучи, навіть полінився і не збирав голоси інших фракції, тому що розумію, що нашої фракції достатньо", – сказав парламентарій.

Згідно з Регламентом Верховної Ради, для призначення першого заступника Голови ВР під час голосування необхідно набрати 226 голосів народних депутатів.

Читайте також: У «Слузі народу» хочуть виключити Буймістер із фракції

При цьому Арахамія хоче, щоб член фракції «СН» Андрій Мотовиловець став його першим заступником, якщо Олександра Корнієнка буде призначено першим заступником Голови Верховної Ради.

«Я б хотів, щоб це був Андрій Мотовиловець. Я думаю, що я маю особисте право обирати свого першого заступника», - зазначив голова фракції.

Арахамія додав, що остаточно визначатиметься з кандидатурою свого першого заступника після того, як Корнієнка призначать першим заступником Голови ВР, але наполягатиме саме на кандидатурі Мотовиловця.

Читайте також: "Слуга" Мотовиловець вибачився перед депутаткою, що "торкнувся її руки"

«Він, фактично, зараз уже здійснює цю діяльність. Він мені дуже активно допомагає у складанні порядку денного, узгодженні розкладу законопроєктів і таке інше», - сказав Арахамія.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні 7 жовтня відкликала Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради. На відповідну посаду 8 жовтня призначено колишнього першого заступника Голови ВР Руслан Стефанчука. Того ж дня народні депутати розпочали розгляд питання призначення нового першого віцеспікера парламенту, однак не встигли його розглянути, тому перенесли на 18 жовтня. Головним кандидатом на цю посаду є голова партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної парламентської фракції Олександр Корнієнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-