Переведення годинників: спікер ВР каже, що час повертатись до дискусії

Переведення годинників: спікер ВР каже, що час повертатись до дискусії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує повернення до дискусії щодо законопроєкту №4201 "Про обчислення часу в Україні" після переходу на "зимовий" час, який цьогоріч відбудеться 31 жовтня.

Таку думку він висловив під час брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми перейшли на літній час і голосувати його (законопроєкт - ред.) в період літнього часу немає сенсу, тому що ідея, яка закладалася в цей законопроєкт, полягала в тому, щоб зберегти природній для України час, а це - "зимовий" час. Я думаю, що після того, як 31 жовтня Україна перейде на "зимовий" час, ця дискусія знову має бути піднята", – сказав Стефанчук.

Він зауважив, що відповідна дискусія має відбуватися з урахуванням рішень Європейського Союзу, який підтримує ініціативу скасування сезонного переведення часу.

Читайте також: Україна перейде на зимовий час в останню неділю жовтня

Окрім цього, за словами Стефанчука, основою обговорень при доопрацюванні законопроєкту має бути вплив переведення годинників на здоров‘я громадян України.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 19 березня 2021 року №4201 "Про обчислення часу в Україні", який пропонує скасувати сезонні переведення годинників і таким чином залишити в Україні "зимовий" час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-