Медведчуку вручили клопотання про зміну запобіжного заходу

Медведчуку вручили клопотання про зміну запобіжного заходу

Укрінформ
Прокуратура вручила народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку клопотання про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на взяття під варту із можливістю внесення застави.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

«Підозрюваному народному депутату вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень», – сказали у відомстві.

Раніше про це написав на своїй сторінці у Фейсбук адвокат народного депутата Ренат Кузьмін.

Як повідомляв Укрінформ, за даними слідства, народний депутат Віктор Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива із «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Читайте також: СБУ оприлюднить прізвища інших високопосадовців у справі Медведчука

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, усього протягом 2015 року за постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР», перераховано, обготівковано та розподілено на їх користь не менше 200 млн гривень, не рахуючи коштів сплачених у готівковій формі, з запланованих більше ніж 3,16 млрд гривень.

Читайте також: У Порошенка назвали заяви про зв’язок з Медведчуком давнім і бездоказовим фейком

Венедіктова поінформувала, що прокуратура проситиме суд обрати нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 1 мільярд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-