У Раду пропонують пускати лише вакцинованих або з негативним COVID-тестом

У Раду пропонують пускати лише вакцинованих або з негативним COVID-тестом

Укрінформ
Народні депутати пропонують допускати до будівлі Верховної Ради лише за наявності документа, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 або негативного результату ПЛР-тестування, або довідки про одужання від коронавірусу.

Відповідний проєкт постанови №6154 “Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” оприлюднено на сайті Верховної Ради.

Згідно з пояснювальною запискою, проєктом постанови пропонується встановити, що на період дії карантину, встановленого через COVID-19, допуск у приміщення адміністративних будівель Верховної Ради народних депутатів, працівників Апарату ВР, помічників-консультантів народних депутатів, представників засобів масової інформації та інших відвідувачів дозволяється лише за наявності документа, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або довідки про одужання особи від COVID-19, якщо особа перехворіла не більше як за 6 місяців до пред’явлення документа.

Авторами проєкту є група народних депутатів на чолі з головою Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайлом Радуцьким.

Очікується, що запропоновані заходи дозволять забезпечити сталу роботу парламенту в умовах пандемії COVID-19.

Наразі проєкт постанови направлено на розгляд комітету.

Читайте також: Комітет ВР підтримав законопроєкт щодо покарання за підробку довідки про щеплення

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Україні зареєстровано 8 832 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-