Дружини президентів України та Німеччини відвідали Софію Київську

Дружини президентів України та Німеччини відвідали Софію Київську

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України і дружина Президента ФРН Ельке Бюденбендер відвідали у столиці заповідник «Софія Київська».

Про це Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами Зеленської, вона знайома з першою леді Німеччини давно - “раніше ми спілкувалися лише на заходах у Німеччині та під час відеоконференцій”.

«Вчора пані Ельке Бюденбендер прилетіла до України. Було приємно познайомити дружину Президента ФРН пані Ельке з серцем української столиці, Софією Київською. Місця часто об’єднують людей. І Софія, безперечно, таке місце, тому що тут у серпні відбувся перший в історії Київський саміт перших леді та джентльменів. Пані Ельке брала участь онлайн», - зазначила дружина Президента України.

За її словами, вона обговорила з Бюденбендер можливі формати подальшої співпраці у межах платформи «м’якої сили», яким темам варто приділяти увагу «та який розвиток чекає на нас у контексті саміту». «Наші цінності важливі в усьому світі. І цією зустріччю я хочу розпочати серію двосторонніх заходів з першими леді, що стануть своєрідним продовженням роботи саміту», - поінформувала вона.

Дружини Президентів України та ФРН відвідали Софію Київську / Фото: Олена Зеленська

Зеленська також повідомила, що вона і перша леді Німеччини домовилися «про ще одну цікаву подію, яку проведемо спільно». Водночас вона не уточнила, що це буде за подія. «Дізнаєтеся зовсім скоро. Стежте за новинами», - закликала вона.

Читайте також: Зеленська переконана, що жінок на керівних посадах та в ОП буде більше

Як повідомлялося, 6 жовтня Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-