У Раді оголосили перерву для розгляду кандидатур на посаду спікера

У Раді оголосили перерву для розгляду кандидатур на посаду спікера

Укрінформ
У засіданні парламенту оголошено перерву для узгодження кандидатур, які будуть запропоновані на посаду Голови Верховної Ради.

Відповідне рішення підтримали 275 народних депутатів після відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз пропонується оголосити перерву на 30 хвилин для засідання депутатських фракцій і груп щодо узгодження кандидатур, які будуть запропоновані на посаду Голови Верховної Ради України", - оголосила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук передав право головування на засіданні, де буде розглядатися призначення нового спікера, оскільки має "потенційний конфлікт інтересів.

Читайте також: Стефанчук більше не представляє Президента у Раді – Зеленський підписав указ

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати на пленарному засіданні в четвер, 7 жовтня, відкликали Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради. Це рішення підтримали 284 парламентарії.

Читайте також: Рада перейменувала два населених пункти

Головною кандидатурою на посаду нового Голови ВР є чинний перший заступник спікера Руслан Стефанчук. Відповідно, на посаду першого заступника спікера парламенту претендує голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-