Стефанішина прогнозує, що сертифікація Nord Stream 2 триватиме до дев'яти

Стефанішина прогнозує, що сертифікація Nord Stream 2 триватиме до дев'яти

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина прогнозує, що російський газопровід “Північний потік - 2” не сертифікують до кінця цього року.

Про це вона заявила на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз німецький регулятор лише почав процедури, пов’язані із, сподіваємося, неможливою сертифікацією цього пакету (“Північного потоку-2” - ред.). Чисто по часових рамках цей процес буде тривати від шести до дев’яти місяців. Тобто, цього року це неможливо”, - зазначила Стефанішина.

Урядовець нагадала, що доктрина нацбезпеки РФ передбачає, що газ є основним елементом геополітичної гри Росії. “Ми вже зараз бачимо, як спецслужби Російської Федерації запустили весь арсенал елементів гібридної зброї - це шантаж ціною, тиск на окремі держави-члени, проведення паралельних, сепаратних перемовин з державами-членами паралельно з тими перемовинами, які проводяться Україною”, - акцентувала віцепрем’єр.

Читайте також: США продовжать застосовувати закон до Nord Stream 2 - Держдеп

Вона підкреслила, що Україна як третя зацікавлена країна може долучитись до оцінки газопроводу, яка буде даватись Європейською комісією. Це також буде обговорюватись на саміті Україна-ЄС 12 жовтня, поінформувала Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 4 жовтня, оператор Nord Stream 2 заявив, що розпочав процедуру заповнення газом першої нитки після отримання відповідного дозволу Данського енергетичного агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-