Законопроєкт про перехідний період: у ТКГ сказали, коли буде висновок Венеційської комісії

Законопроєкт про перехідний період: у ТКГ сказали, коли буде висновок Венеційської комісії

Укрінформ
Експерти Венеційскої комісії відвідали Київ для вивчення положень законопроєкту про "Про основи державної політики перехідного періоду".

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики і представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Андрій Костін в інтерв’ю "Інтерфакс- Україна", передає Укрінформ.

"Експерти Венеційської комісії минулого тижня перебували з візитом в Україні. 15-16 жовтня - на наступному засіданні Венеційської комісії - буде підготовлено експертний висновок щодо цього законопроєкту (про перехідний період - ред.)", - сказав Костін.

Читайте також: Закон про олігархів повторно направлять до Венеційської комісії – Разумков

За його словами, розгляд законопроєкту в першому читанні, найімовірніше, відбудеться вже після отримання висновків Венеційської комісії.

Він також зазначив, що цей законопроєкт жодним чином не суперечить Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Читайте також: У ТКГ роз’яснили, чому законопроєкт про перехідний період не суперечить Мінським угодам

Як повідомлялося, 4 серпня 2021 року Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт "Про основи державної політики перехідного періоду". Його розроблено на виконання указу Президента від 2 червня 2021 року, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони.

Законопроєкт скеровано до Венеційської комісії для отримання експертного висновку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-