Глава Мін'юсту: Якщо Порошенко потрапить у реєстр олігархів, на нього чекають обмеження

Глава Мін'юсту: Якщо Порошенко потрапить у реєстр олігархів, на нього чекають обмеження

Укрінформ
Якщо експрезидент Петро Порошенко потрапить у реєстр олігархів, щодо нього буде застосована низка обмежень.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив міністр юстиції Денис Малюська, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо він (Порошенко - ред.) погоджується (фіксувати, що він олігарх - ред.) і не позбавляється ознак олігарха - мандата народного депутата, продовжує фінансування політичної партії, продовжує володіти телеканалом, і його статки перевищують ліміт, установлений законом (а це очевидно з його декларації), відповідно, - він потрапить у реєстр. І до нього буде застосована низка обмежень – заборона на приватизацію, контакти з ним, окрім винятків, установлених законом, таких як відкриті засідання органів державної влади, наприклад, у парламенті», - розповів очільник Мін'юсту.

Читайте також: Малюська: Закон про олігархів не забороняє їм бути бенефіціарами ЗМІ

Малюська наголосив, що олігархам не місце в органах держвлади. «Якщо вони вважають, що їм там місце, вони почуватимуться некомфортно і їхні колеги так само почуватимуться некомфортно. Але ми цього не забороняємо», - пояснив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 вересня ухвалила Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599). Документ підтримали 279 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-