Президент скоротить перебування у Нью-Йорку через замах на Шефіра - Кулеба

Президент скоротить перебування у Нью-Йорку через замах на Шефіра - Кулеба

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський скоротить свій візит до Сполучених Штатів через обстріл автомобіля свого першого помічника Сергія Шефіра.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Так, Президент скоротить своє перебування в Нью-Йорку, і ми повернемося до України раніше, ніж це планувалося”, - сказав він.

Кулеба додав, що через названий інцидент довелося скасувати деякі зустрічі, які саме глава української дипломатії не уточнив.

Водночас, міністр зазначив, що планується виступ Зеленського на Генеральній асамблеї ООН і зустріч з головою уряду Великої Британії Борисом Джонсоном.

“Буде сильний виступ, запевняю вас. У Президента ще буде зустріч з Прем’єр-міністром Великої Британії. Я зустрінуся з міністром закордонних справ Мозамбіку, тому що ми маємо більшу увагу приділяти Африці”, - акцентував Кулеба.

Раніше Зеленський заявляв, що не перериватиме візит до Нью-Йорка у зв‘язку із замахом на свого першого помічника Сергія Шефіра.

Читайте також: Зеленський відреагував на обстріл авто Шефіра: Відповідь буде сильною

Як повідомлялося, у Київській області стріляли в автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень.

За інформацією МВС, в автомобіль потрапило понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента Сергія Шефіра відкрито кримінальне провадження - з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Поліція ввела у Київській області операцію “Перехоплення”.

20 вересня Зеленський прибув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-