Потураєв пропонує позбавляти акредитації парламентських кореспондентів, які рік не ходили у Раду

Потураєв пропонує позбавляти акредитації парламентських кореспондентів, які рік не ходили у Раду

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від парламентської фракції “Слуга народу” Микита Потураєв вважає, що парламентських кореспондентів, які упродовж року не відвідували Верховну Раду, можна позбавляти акредитації.

Таку думку він висловив на національній конференції National media talk, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні у Верховній Раді акредитовано 3000 працівників медіа. Ви не думаєте, що це трохи дивно?... Наскільки я прочитую закон, наскільки я знаю, ніщо не заважає не на вході фільтрувати (позбавляти акредитації кореспондентів — ред.), а в процесі, бо є вже безліч технічних можливостей, які дозволяють фільтрувати. Наприклад, людина отримала акредитацію, вона протягом року жодного разу не була у Верховній Раді. Тоді навіщо акредитація? Це (позбавити акредитації — ред.) порушення закону? Ні, я такого не пам’ятаю. Людина акредитована в парламенті. Що це означає? Що людина - парламентський кореспондент. Це робота чи ні? Якщо людина акредитована на роботу і не виконує цю роботу, то що варто зробити з цією акредитацією?” - сказав Потураєв.

Читайте також: У Раді вирішили забрати акредитацію у блогерки, яка била Потураєва сумкою

Водночас він зауважив, що рішення щодо регулювання процесу надання або позбавлення парламентської акредитації має ухвалювати керівництво Верховної Ради, відповідальні органи, зокрема, пресслужба.

Як повідомляв Укрінформ, від 7 вересня 2021 року для парламентських кореспондентів частково відкрито кулуари другого поверху, які у зв’язку з карантинними обмеженнями були закриті для преси, згідно з розпорядженням Голови ВР Дмитра Разумкова “Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби" від 12 березня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-