У Кабміні не обговорювали розділення МВС – Прем’єр

У Кабміні не обговорювали розділення МВС – Прем’єр

Укрінформ
В уряді поки не обговорювали реформування Міністерства внутрішніх справ, у тому числі питання перепідпорядкування Національної гвардії Президентові.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день в уряді обговорень розділення міністерства (МВС — ред.) не відбувалось і не відбувається”, - відповів він на запитання щодо можливого розділення МВС та перепідпорядкування Нацгвардії.

Шмигаль нагадав, що новий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський брав один місяць для того, щоб вивчити ситуацію в МВС і, за словами глави уряду, він уже “вник, розібрався, працюємо, навіть уже є певні моменти боротьби з викликами”.

Читайте також: «Слуга народу» розгляне призначення Іонушаса на посаду голови правоохоронного комітету ВР

“Як тільки Монастирський буде готовий обговорювати реформування міністерства, ми про це поговоримо і, думаю, що вийдемо публічно, ці заяви зробимо”, - додав Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 липня призначила народного депутата від фракції "Слуга народу" Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За це рішення проголосував 271 парламентарій.

17 липня глава фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія заявив, що одним із головних завдань для Монастирського є розділення МВС. Зокрема, за планами правлячої коаліції, Нацгвардія має бути від’єднана від Нацполіції. Також із підпорядкування МВС планують “забрати” Державну прикордонну службу, а подальше підпорядкування Державної міграційної служби не було вирішене.

Читайте також: «Слуги народу» 20 вересня обговорять кадрові зміни в уряді - Арахамія

6 вересня Монастирський заявив, що структура МВС повинна залишатися цілісною для ефективного гарантування безпеки держави, а семирічний досвід співпраці всіх структур, які входять до МВС, показав ефективність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-