Регламентний комітет ВР може розглянути інцидент із Леросом і Тищенком 22 вересня

Регламентний комітет ВР може розглянути інцидент із Леросом і Тищенком 22 вересня

Укрінформ
Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту на засіданні 22 вересня може розглянути інцидент між Гео Леросом та Миколою Тищенком, які спричинили штовханину під час пленарного засідання Ради.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова підкомітету з питань Регламенту ВР Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов.

“Завтра (14 вересня — ред.) об 11.00 засідання комітету, але питання, про яке ви запитуєте, немає в порядку денному. Скоріше за все 22 вересня буде Лерос/Тищенко”, - зазначив Фролов, відповідаючи на запитання, коли Регламентний комітет ВР розгляне інцидент із Леросом і Тищенком.

Читайте також: Штовханина у Раді: на Тищенка подали заяву до ДБР та офісу Генпрокурора

Згідно із статтею 51 Регламенту ВР, Регламентний комітет може рекомендувати парламенту позбавити депутата права участі в п’яти пленарних засіданнях за образу своїх колег. Після отримання такої рекомендації Верховна Рада на пленарному засіданні має ухвалити рішення.

Як повідомляв Укрінформ, у сесійній залі парламенту під час пленарного засідання 9 вересня сталася штовханина між позафракційним депутатом Гео Леросом та заступником голови фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком.

Наступного дня речниця парламентської фракції “СН” Юлія Палійчук заявила, що фракція засуджує цей інцидент. Вона також повідомила, що політсила звернулася до Регламентного комітету ВР із пропозицією відсторонити учасників штовханини від участі в пленарних засіданнях на п’ять днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-